TEMPORARY GUDBYE!!



Salam, entry kali ini 9.3.6.3 ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat bertugas dan selamat tinggal (temporary) kepada dua gadis yang sentiasa menjadi gadis pengapit sewaktu di mana saja tempat-tempat yang kita lewati, bar, lounge, shopping, berfoya-foya, live band etc. Untuk Dayah dan Kak S, jumpa ya nanti kita di Lumut, Perak..
To Dayah:
R.U.M.P.U.T
To Kak S:
O.R.A.I.T
InsyaAllah, jumpa kita di Lumut, jangan lupa emel gambar kat Hard Rock Cafe,Singapore.

S.O.R.R.Y

"Andai ku boleh mengembalikan masa, aku akan kembali ke Jb dua tahun yang lalu, bersama orang2 yang sama, melalui cabaran yang sama, tanpa mengubah satu elemen pun.Andai kau boleh mengembalikan masa…apakah kau masih ingin mengenaliku?"-PATUNGCENDANA: BEYOND WORDS


Di situlah pengakhirnya,

Pertemuan yang hampir bertahun kita dipisah,

Betullah..

Durjana kerjaya,

Durjana cinta,

Merobek kebahagiaan ciptaan sendiri,
Ralat diri ini,
Maaf sekiranya kehadiran memisahkan nostalgia lama,
Tak berniat nak mencipta beda,
Maaf sekiranya pertemuan tidak bermakna,
Itu sahaja kudrat yang ada,
Ralat pabila tak bersama untuk yang pertama,
Untuk yang ketiga,
Masa...kaulah hakim selayaknya.....


9.3.6.3

||PadaMu ku bersujud||

ALhamdulillah, permulaan hari baru untuk harapnya kesedaran diri makinbertambah...dimana bumi dipijak disitu lagi dijunjung. sekadar ingin berkongsi PadaMU ku bersujud nyanyian Afghan..InsyaAllah jika berkesempatan akan dipaparkan sepanjang perjalanan pengembaraan di Johor Bahru..
PadaMu Ku Bersujud
oleh:
Afgan Syah Reza

video
Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu Ya Allah
Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah
Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwu
Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud

24

24
231184
terima kasih 9.3.6.3 ucapkan atas ingatan semua. Sebetulnya tarikh tersebut 9.3.6.3 masih berada di Johor Bahru dan sebetulnya detik tersebut 9.3.6.3 berada di Danga Bay.Harapnya kematangan diri semakin terserlah dalam meneruskan kehidupan. Harapnya semua perjalanan dapat ditempuhi dengan kegembiraan dan keberkatan. Iringilah perjalanan hidup 9.3.6.3 dengan berkat doa kalian.

kerja|kerja|kerja

TRIDENT OFFSHORE SERVICES PTE. LTD


Perkongsian 9.3.6.3 sekitar perjalanan kerja di Kota Singa. Bersama teman sepejabat sewaktu perbincangan dilakukan. Tribute to Man for doz pictures....

C.O.F.U.S.I.N.G .D.A.Y

12112008- Banyak benda yang 9.3.6.3 alami dalam meniti arus kehidupan, sesekali memikirkan nasib, membuat percaturan diri, menongkah arus hari yang takkan berpaling.Kehidupan mesti di teruskan, namun tekad dalam hati pasti terpatri, biarkan diri dibelenggu abadi, namun dalam minda hanya satu cuba memberi yang terbaik untuk kalian, kekadang korbankan kepentingan diri, halalkan pendirian yang bukan sendiri, asalkan bahagia itu bersama di genggami dan dinikmati. Percaturan diri selalu tak pernah manjadi, bila ke hulu, hilir mencari, meraba ke kanan, destinasinya kiri. Bila dihitung semuanya, bila kekuatan diri dinafi, amarahlah tempat bersaksi, pedoman akal tersadai tak bertepi.....

Ke bukit 9.3.6.3 berlari dalam percaturan letihnya diri, berenang kelemasan dalam kelemahan diri. Namun sehingga kini, nafa tak pernah berhenti...sedar...kekadang rentaknya tak selari, kejap laju kejap terhenti....

Adakah 9.3.6.3 perlu persetankan semua tanpa penaalukan akal yang sejati... ? Jawapan yang lama terus menanti dan mencari..sehingga kini terlalu banyak harus dipilih.....kekadang penat bertukar letih, diri semakin mampu bertatih, apapun harapnya pilihan putih tak berganti semakin pulih....

video

di.antara.kalian

P.U.S.P.A

Sewaktu di Batam menyaksikan live band di sana, lagu PUSPA dari Band ST12, cukup menyenangkan dengan lirik yang mudah dan musik yang agak catchy, menyebabkan 9.3.6.3 terus melekat pada lagu ini....
Cuba dengar dan jiwai lagu ini, lirik nya agak nakal tapi persembahan elemen yang agak bersahaja..
__P.U.S.P.A__
kau gadisku yang cantik
coba lihat aku disini
disini ada aku yang cinta padamu
kau gadisku yang manis
coba lihat aku disini
disini ada aku yang sayang padamu
walau kutahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun kan kutunggu sampai kau mau
jangan jangan kau menolak cintaku
jangan jangan kau ragukan hatiku
ku kan selalu setia menunggu
untuk jadi pacarmu
jangan jangan kau tak kenal cintaku
jangan jangan kau hiraukan pacarmu
putuskanlah saja pacarmu
lalu bilang i love you padaku
walau kutahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun kan kutunggu sampai kau mau

||B.A.T.A.M||


Salam..

mencuri sedetik perjalanan waktu di pejabat, sejenak meneliti foto kenangan bersama-sama teman sepejabat sewaktu trip mengisi masa Sabtu dan Ahad lalu ke Batam, Indonesia. Pertama kali menjejak kaki kesana .9.3.6.3 agak teruja untuk melihat negeri seberang yang terkenal dengan tempat untuk berhibur dan melepaskan penat lelah. Juga menjadi antara pilihan bagi mereka yang menceburkan diri dalam bidang Oil and Gas. Seawal pagi kami bertolak dari hotel 81, Geylang Road dengan menaiki teksi,kami mengambil masa setengah jam perjalanan untuk sampai di Harbour Front, yang terletak dalam daerah Selatan Singapore, Harbourfront juga merupakan pintu masuk atau gateway untuk ke Sentosa Island dan juga merupakan one spot centre bagi pelancong-pelancong ke sini kerana terdapatnya pusat pentadbiran dan pusat membeli-belah seperti Harbourfront Centre, Singapore Cruise Centre, St. James Power Station dan jugak Vivo City. Selesai mendapatkan tiket feri,Wave Master Ferry, kami meneruskan perjalanan ke Batam.
Setibanya disana kami disambut oleh Ibai, pekerja PBJV Group Sdn. Bhd. yang menetap disana, dalam erti kata lain merupakan pemandu pelancong untuk pekerja2 syarikat apabila berada di Batam.
Menginap di Grand Majesty Hotel, kami bermalam di sana untuk satu malam, namun banyak menghabiskan masa diluar. Pada malamnya kami ke NO Name Cafe, sambil menyaksikan live band yang sangat menarik dan menghiburkan. Lebih kurang 0400am kami pulang ke hotel dalam keadaan yang agak mengantuk dan agak meletihkan. Banyak pengalaman 9.3.6.3 dan teman-teman kutip sewaktu disana, antaranya menikmati Hidangan Nasi Padang yang sangat menyelerakan di Puti Bongsu Restaurant. Namun ternyata kelazatan Nasi Padang di sini berbeza dengan Puti Bongsu Restaurant yang terdapat di Jalan Yap Kwan Seng, Kuala Lumpur.

Selain itu, kami juga sempat membeli-belah di Nagoya Hill, sekadar membeli cenderamata sebagai kenangan. Berikut merupakan titipan kenangan 9.3.6.3 bersama teman-teman di BATAM :-

++B.R.A.N.D N.E.W++

Salam untuk semua, maaf di atas kelewatan memulakan sesi perkongsian blogging bersama, tatkala diri terlalu sibuk menghadapi suasana baru dan sedikit perubahan disebabkan 9.3.6.3 kini berada di Singapura. Namun durasi kerja di sini tidak lama sekadar 30 hari, apapun, inilah pengalaman pertama 9.3.6.3 menjejak kaki di Singapura, berulang alik ke pejabat yang terletak di Port of Singapore Authority (PSA), Pasir Panjang.
Blog yang terdahulu ASPIRATION2SHREADS terpaksa ditutup atas permasalahan tertentu. Diharap 9.3.6.3 akan membuka lembaran baru untuk diri dan anda semua. Berikut sekadar perkongsian...



Sedikit paparan sewaktu sampai di sini.. 29/10/2008